Home > Windows 10 > No Bootable Device - Even After Fresh Windows 7 Install!

No Bootable Device - Even After Fresh Windows 7 Install!

Contents

I also tried to mantain bios settings as discribed before, and redo the steps from . Reply Alex says October 10, 2016 at 10:53 pm You just saved me man ! I erased windows 10 and install xubuntu 16.04 LTS, but this "no bootable device appear"… Reply Rajesh says November 14, 2016 at 3:25 pm after complete installation my acer E5-511 show Reply to Rabmac Ask a new question Answer Read More Windows Storage Boot Hard Drives Related Resources solved New laptop no bootable device found - just second startup New Hard Drive, his comment is here

What should i do? Clearly, the installation messed up with the UEFI boot settings. You'll have to set supervisor password for it :) Reply mykola says October 15, 2015 at 9:07 pm Thank you a ton! If you have created that drive in "Legacy" you won't have any other option then to change the BIOS settings to reflect this (Legacy or UEFI).

Clean Install Windows 10

There are some work arounds that you can try http://www.overclock.net/t/1227636/how-to-change-sata-m... I'm at a loss. so… Thank You good man Abhishek :) you have a beer for this! First of all before you begin you will need a DVD or an external memory like a USB device with Windows 8 or Windows 10 on it to be able to

  • There also used to be an option to tell GRUB where to install the boot loader.
  • My friend bring me his old Mobo (IBM Rev 1.6) and made a clean install of windows XP SP3 at first.
  • I got so upset when nothing would boot and I am so lucky to have found this tutorial.
  • Join Forum | Login | Today's Posts | Tutorials | Windows 10 Forum | Windows 8 Forum Welcome to Windows 7 Forums.

Really thankful to u. Adding it as trusted, kind of whitelisting, will let the device boot from the Ubuntu UEFI file. I'm at a loss. I did not run any health checks on the HDD but I was able to access the drive using a docking station and it also allowed me to copy the image

DistroUbuntu 16.04 Xenial Xerus Re: no bootable device found Had exactly the same error in another thread. This work perfectly with my Acer Es13. If you have any feedback on our support, please contact [email protected] This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights. | Please remember to click "Mark as Reply Younes says October 29, 2016 at 12:54 pm Greaaaaaaat!!!!

Thank you so much! Then all of the options will become available. I also tried the following options with these results.. The time now is 19:45.

Windows 10 Media Creation Tool

I am having the same exact problem. The answer for my problem was just right here! Clean Install Windows 10 IT WORKS!! Because I have never done setting up the boot partition before I thought it is a good idea to first install Windows7 (which sets up the boot partition automatically as you

So restarting your computer will actually temporarily fix it allowing you access to your desktop. http://gagc.net/windows-10/fresh-install.php Do you have any other idea? Where are the experts that have answers? Some info: OS: Windows 10 Home Single Language System type: 64-bit OS, x64-based processor Thank you!

Cheers Demi x My System Specs Computer type PC/Desktop System Manufacturer/Model Number Alienware Aurora R3 OS Windows 7 Home premium x64 CPU Intel Core i7-2600k CPU @ 3.40GHz, 3401 MHz Memory Did your computer originally come with Windows 8? In fact booting from cd also only seems to work only after doing this. http://gagc.net/windows-10/fresh-install-windows-7-64-on-newly-built-machine.php Before I read your post I changed the partition table to MBR already.

When using legacy mode, first installation gives gurb error and when once again installed, it was successful at second time. –mpsbhat Mar 16 '16 at 11:40 add a comment| 1 Answer If you have more than one hard disk, I hope you remember where did you install Ubuntu. Ask !

Change drive options to what they were and Windows will boot again.

Operating System: Boot files: /bootmgr /Boot/BCD sda2: __________________________________________________ ________________________ File system: ntfs Boot sector type: Windows Vista/7 Boot sector info: No errors found in the Boot Parameter Block. I'm French and can't thank you as much as I want it … Your tutorial worked perfectly for my. The program shows a system reserved partition as it should but the windows partition was labelled just as '*' and was not active. I have repaired many laptops/pcs and have never come across this before.

Working as a software professional. Let the automatic repair process run and after it is finished reboot again without the Windows 8 or Windows 10 DVD and check if you still get the “no boot device Reply Sergey says November 30, 2016 at 10:55 am Thank you very much! check over here DistroUbuntu 16.04 Xenial Xerus Re: no bootable device found No bootable device is often a BIOS error, but I thought it was only with Intel motherboards/BIOS.

Thank you so much! If you choose GPT, create a ~1 MiB partition with no filesystem and set the "bios_grub flag" on it. Normally it should work. hang-the-9 tells us what we can't do, but fails to tell us what we can do.

If you remember, UEFI boot's main aim is to provide security and since Secure Boot was not disabled (perhaps) the device did not intend to boot from the newly installed OS. Please feel free to give us any update. I'm asking because on previous attempts to solve this problem I had to enter at bios and made changes on the priority device. but you dont acually have to type in YES what you type in is the name under wich the efi file is saved but still greets to you°!

Afterwards I could then do the whole thing manually and get rid of win7. Reply mat says April 7, 2016 at 7:24 pm You're awesome ! Adv Reply August 7th, 2011 #7 oldfred View Profile View Forum Posts Private Message Super Master Roaster Join Date Jun 2009 Location SW Forida BeansHidden! Any questions or suggestions or a word of thanks is always welcomed.

Reply ÖMER says March 12, 2016 at 3:37 pm thank you ABHISHEK PRAKASH ı did make video https://www.youtube.com/watch?v=cVbUrzYD8PE Reply Peter Nagy says March 7, 2016 at 9:29 pm Hey, you saved Step 5 You should see here. And how is the BIOS set up, UEFI or Legacy (sometimes called CMS)? –dadexix86 Mar 13 '16 at 12:49 Previously, I installed with UEFI. Adv Reply August 7th, 2011 #6 HLS69 View Profile View Forum Posts Private Message Spilled the Beans Join Date Aug 2011 Beans 16 Re: no bootable device found I tried

Drivers Our Sites Site Links About Us Find Us Vista Forums Eight Forums Ten Forums Help Me Bake Network Status Contact Us Legal Privacy and cookies Windows 7 Forums is an